Clipul, care durează 2 minute şi 40 de secunde, conţine mai multe secvenţe construite în jurul a trei formule-cheie, „a scăpa, a te ascunde şi a alerta”, la care se adaugă un fragment de iniţiere în acordarea primului ajutor, a precizat biroul de presă al premierului într-un comunicat.

Dacă le permit condiţiile, cetăţenii sunt sfătuiţi să fugă. Apoi, dacă este posibil, trebuie să îi ajute pe alţii să părăsească locul aflat în pericol, să evite să se expună, să îi alerteze pe cei din jur şi să îi convingă să nu se apropie de locul atacului.

Dacă fuga este imposibilă, trebuie să se închidă şi să se baricadeze sau, dacă nu se poate, să se ascundă după un obstacol solid, cum ar fi un zid sau un stâlp, să stingă lumina şi să îşi pună telefonul pe silenţios.

Odată în siguranţă, cetăţenilor li se recomandă să sune la numerele de urgenţă şi, la apropierea forţelor de ordine, să nu fugă înspre ele sau să aibă gesturi bruşte şi să ridice mâinile în aer, cu palmele deschise.

Ei sunt de asemenea sfătuiţi să identifice ieşirile de urgenţă la intrarea într-un loc, să nu difuzeze nicio informaţie privind intervenţia forţelor de ordine şi să nu transmită informaţii neverificate pe reţelele de socializare.

În 2015, Franţa a fost lovită de o serie dublă de atentate: în ianuarie, împotriva săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, a unor poliţişti şi a unui magazin cu produse evreieşti (17 morţi în total), şi în noiembrie, în apropierea stadionului Stade de France, pe terasele unor cafenele şi în sala de concerte Bataclan (130 de morţi şi câteva sute de răniţi).