„Acesta este planul Bruxellesului de gestionare a crizelor. Guvernul ungar nu acceptă acest plan”, a mai spus premierul ungar, adăugând că presiunea migratorie va creşte în 2016 şi că Europa este slabă şi fără apărare.

Guvernul ungar nu acceptă planurile UE de distribuire a migranţilor şi va rezista cu toată forţa acestor planuri cu scopul de a proteja poporul ungar. El a adăugat că 1,8 milioane de persoane au semnat o petiţie în sprijinul luptei guvernului împotriva cotelor obligatorii. Bruxelles-ul trebuie să respecte legile precum şi voinţa naţiunilor, a mai spus Orban.

Totodată, premierul Viktor Orban a dispus consolidarea gardului la frontiera cu Serbia şi Croaţia şi crearea capacităţilor pentru construcţia unuia nou, notează MTI.

În 2016, Ungaria trebuie să aibă o apărare diplomatică, juridică şi politică împotriva Bruxellesului şi o apărare militară la graniţele sale sudice, a mai spus Orban.

El a mulţumit poliţiei, armatei şi ţărilor din Grupul de la Visegrad: Cehia, Polonia şi Slovacia, pentru poziţia de susţinere a Ungariei în timp ce aceasta a fost ţinta criticilor întregii Europe. Ca urmare, Ungaria este în prezent una dintre cele mai stabile ţări din Europa, a mai spus el.