Potrivit opozantului, cecenii ar fi aruncat cu diverse obiecte, inclusiv cu un tort.

„Asupra lui Mihail Kasianov, într-un restaurant, a avut loc o agresiune fizică”, a scris pe Twitter membrul partidului Parnas, Natalia Pelevina.

Potrivit ei, atacatorii vorbeau limba cecenă. Pelevina a declarat pentru postul de televiziune „Dojd”, că agresorii au descins din câteva maşini.

„Mai multe persoane au intrat în restaurant şi după un timp au încercat să-l atace, aruncând cu diverse obiecte şi un tort”, a declarat reprezentanta Parnas.

Kasianov a depus o plângere la secţia de poliţie „Kitai Gorod”. Agenţia TASS precizează că poliţia a refuzat să comenteze incidentul, din cauza lipsei de date.

Despre atacul asupra lui Kasianov informează şi portalul „ATS-info” care îl citează pe activistul partidului Mihail Konev. El a declarat ca atacul s-a produs în restaurant şi la el au participat aproximativ două duzini de oameni.

Săptămâna trecută, în timpul unei întâlniri cu membrii partidului în St. Petersburg, câţiva necunoscuţi au pulverizat gaze lacrimogene în încăperea unde se desfăşura şedinţa.

Aceste incidente au loc după ce, tot săptămâna trecută, Kasianov a depus o plângere la FSB pe numele lui Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor, care a postat pe Instagram un film în care şeful Parnas şi vicepreşedintele partidului, Vladimir Kara-Murza Jr., sunt luaţi în vizorul unei arme cu luneta.

Mai târziu, Instagram a eliminat videoclipul cu pricina.