Mii de persoane au vizitat în acest weekend biserica pentru a admira expoziţia din cadrul festivalului care a început sâmbătă şi va avea loc până marţi.

Reprezentanţii bisericii au descris evenimentul drept cel mai mare Festival de Crăciun din Marea Britanie.

Cea mai mare parte a obiectelor din expoziţie sunt brazi de Crăciun, însă există şi unele exponate neobişnuite, precum o scară împodobită.

Brazii expuşi sunt realizaţi de şcoli, comunităţi locale, organizaţii şi companii, iar colecţia include şi un exponat din Statele Unite.

Unul dintre brazi, decorat după o tematică victoriană, a beneficiat de un anturaj pe măsură fiind însoţit de doi localnici deghizaţi în regina Victoria şi prinţul Albert.

Cel mai „trist” exponat din colecţie este însă cel dedicat locuitorilor din oraşul sirian Alep, un brad simplu, nedecorat, fără beteală sau globuri.

Potrivit organizatorului evenimentului, Ian Neal, prima ediţie a acestui festival a avut loc în urmă cu 14 ani, cu doar 100 de brazi de Crăciun.

„Evenimentul este realizat de un comitet şi de un grup de voluntari dedicaţi care îşi rup din timpul lor şi muncesc din greu ore în şir pentru a se asigura că festivalul este un mare succes”, a spus acesta.

La ediţia de anul trecut a festivalului s-au strâns 20.000 de lire pentru acţiuni de binefacere.

Biserica St Mary's Church datează din 1170, aceasta fiind extinsă ulterior în secolele al XIII-lea şi al XIV-lea. Astăzi, clădirea este considerată una dintre cele mai frumoase biserici din ţinutul Leicestershire, iar începând din ianuarie va intra în renovare.