"La 13:00 şi 13:19 ora Moscovei (10:00 şi 10:19 GMT), Ambasada Rusiei în Siria a fost bombardată de terorişti. Un obuz, care din fericire nu a explodat, a căzut în curtea interioară a ambasadei", se spune într-un comunicat al diplomaţiei ruse.

"Al doilea obuz a căzut în apropierea imediată a teritoriului" ambasadei, precizează ministerul, adăugând că geniştii au neutralizat încărcăturile explozive.

"Considerăm această nouă provocare a extremiştilor care doresc să submineze procesul de reglementare paşnică a situaţiei din Siria drept o nouă confirmare a intenţiei lor de a continua să semene teroare şi violenţă" în această ţară, a subliniat diplomaţia rusă.

Ambasada Federaţiei Ruse la Damasc, instalată în cartierul Mazraa, a fost de mai multe ori în acest an ţinta unor tiruri. În mai 2015, un bărbat a fost ucis de tiruri de mortier în apropiere de clădirea ambasadei.

Rusia întreprinde de peste un an o campanie de bombardamente aeriene în Siria, în susţinerea trupelor aliatului său, preşedintele Bashar al-Assad. Această susţinere i-a permis regimului de la Damasc să recucerească recent din mâinile rebelilor al doilea oraş ca mărime al ţării, Alep.