Astfel, Hillary Clinton are programat mitingul electoral final luni la ora locală 00:00 (marţi, ora 05:00 GMT) în statul Carolina de Nord, în timp ce Donald Trump va apărea în faţa susţinătorilor săi din statul Michigan la ora locală 23:00 (marţi 04:00 GMT).

În ultimele zile, atenţia candidaţilor s-a concentrat pe „statele cheie” (aşa-numitele swing states), care sunt decisive în alegerea preşedintelui Statelor Unite. Câştigătorul va fi decis pe baza aşa-numitelor voturi electorale acordate câştigătorului din fiecare stat, mai degrabă decât celui mai popular candidat la nivel naţional.

Donald Trump a început ziua de luni în statul Florida înainte de a se îndrepta spre Carolina de Nord, Pennsylvania, New Hampshire şi Michigan, în timp ce Hillary Clinton s-a aflat în Pennsylvania înainte de a merge în Michigan, după care revine în Pennsylvania şi apoi se îndreaptă spre Carolina de Nord.

Cursa electorală s-a intensificat în ultimele zile. Clinton încă este considerată favorită pentru a minimul necesar de 270 din cele 538 de voturi electorale.

În cele mai recente sondaje de opinie efectuate la nivel naţional, candidata democrată deţine un avans de cel puţin două puncte procentuale în faţa candidatului republican.