14.000 de persoane au fost evacuate din localitatea turistică Gatlinburg, potrivit autorităţilor, iar alte câteva mii — rezidenţi şi turişti — au fost nevoite să părăsească staţiunea Pigeon Forge din cauza incendiilor care afectează Parcul Naţional Great Smoky Mountain, potrivit autorităţilor locale.

Trei persoane au suferit arsuri severe, iar media locale au relatat că peste o sută de clădiri din parcul naţional, în mare parte case de vacanţă, au fost cuprinse de vâlvătaie.

Flăcările au pus în pericol faimosul Ripley Aquarium din Gatlinburg, unde se află peste 10.000 de animale. Personalul acvariului a fost nevoit să părăsească locaţia, însă a revenit mai târziu, sub escorta poliţiei, pentru a se îngriji de animale. „Vrem să mulţumim echipei noastre dedicate de la acvariu care a rămas pe cât de mult s-a putut înainte de a fi forţată să evacueze locul, când flăcările s-au apropiat în spatele clădirii'', a declarat Ryan DeSear, şeful echipei de intervenţie locală, potrivit WBIR. '„Animalele sunt în siguranţă'', a precizat acesta.

Condiţiile meteorologice au contribuit la răspândirea focului, după cum au scris pe Facebook administratorii parcului naţional. De o perioadă, în regiune nu s-au mai înregistrat ploi, iar incendiul a fost alimentat de vânt şi de condiţiile de secetă.

„Focul continuă să se extindă'', a declarat Dana Soehn de la National Park Service pentru postul WATE-TV.

O problemă majoră o reprezintă arborii care cad pe liniile de înaltă tensiune şi opresc alimentarea cu electricitate în zonă, mai arată DPA.