Raportul de toamnă al ministrului în faţa Camerei Comunelor a fost precedat, ca de obicei, de mai multe interviuri acordate presei. Principalul mesaj al lui Hammond va fi, se pare, că economia britanică se confruntă cu o provocare majoră, evident legată de ieşirea ţării din Uniunea Europeană, pentru care cetăţenii s-au pronunţat anul acesta prin referendum.

Regatul Unit trebuie să îşi "păstreze credibilitatea", deoarece înregistrează în continuare un deficitimportant , a afirmat ministrul într-un interviu, din care Xinhua citează: "Vreau să mă asigur că economia este etanşă. Că avem suficient spaţiu pentru a face faţă oricăror obstacole neaşteptate în anii următori şi, cel mai important, că suntem gata să profităm de ocaziile create prin ieşirea din Uniunea Europeană".

Hammond a mai afirmat că doreşte să-i sprijine pe cei care muncesc, dar "în mare măsură nu simt că le revine o parte din prosperitatea adusă ţării de creşterea economică".

Şi ministrul "din umbră", laburistul John McDonnell, a acordat interviuri pe aceleaşi teme. Reprezentantul opoziţiei susţine că după şase ani la guvernare, conservatorii au eşuat, iar Regatul Unit nu şi-a refăcut credibilitatea fiscală după criza financiară. Laburiştii ar cheltui masiv pentru infrastructura rutieră şi feroviară în următorii 10 ani şi ar crea o bancă de investiţii, a spus el.