"O zi fantastică în Washington. M-am întâlnit cu preşedintele Barack Obama pentru prima dată. O foarte bună întâlnire, o mare chimie. Melaniei i-a plăcut mult doamna Obama", a declarat Trump, într-un mesaj pe Twitter.

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, i-a prezentat joi Casa Albă celei care îi va succeda, din 20 ianuarie, la reşedinţa prezidenţială, Melania Trump.

Însoţită de Michelle Obama, Melania Trump a făcut un tur al reşedinţei, cuprinzând balconul Truman, zona recepţiilor oficiale şi Biroul Oval, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, într-o conferinţă de presă.

Cele două femei au băut împreună un ceai, ocazie cu care au vorbit despre creşterea copiilor în Casa Albă, mai ales că fiul cuplului Trump, Barron, are 10 ani, aceeaşi vârstă pe care o avea Malia, fiica cea mare a familiei Obama, când aceasta s-a mutat la reşedinţa prezidenţială.

"Ambele fiice au petrecut anii de formare în Casa Albă, familia Trump are de asemenea un fiu. Este un tip de copilărie destul de unică, aşa că au vorbit de cum să fie părinţi buni pe timpul unei astfel de experienţe", a spus purtătorul de cuvânt prezidenţial.

El a adăugat că întâlnirea a fost un gest de ospitalitate.

"Michelle Obama a explicat în mod public stresul mutării într-un loc nou, de a trăi într-un acvariu, într-un muzeu, şi sunt sigur că Melania Trump simte parte din aceeaşi nelinişte", a indicat Earnest.

Conexiunea între Melania Trump şi Michelle Obama a început înainte ca ele să se cunoască, atunci când prima a plagiat parte dintr-un discurs al celei de-a doua, la Convenţia Naţională Republicană, în iulie.

Deşi plagiatul a stârnit multe polemici, chiar Trump a glumit referitor la acesta, într-o cină caritabilă, câteva luni mai târziu: "Michelle Obama a rostit un discurs şi tuturor le-a plăcut, a fost fantastic. Au crezut că ea este incredibilă. Soţia mea, Melania, a spus exact acelaşi discurs şi pe oameni i-a deranjat. Nu înţeleg asta !"

Tot joi, în paralel, preşedintele SUA, Barack Obama, l-a primit pe succesorul său, Donald Trump, căruia i-a dorit succes, pentru binele ţării, în timp ce preşedintele ales s-a angajat să lucreze cu predecesorul său în perioada de tranziţie şi să-i ceară sfatul când ajunge în Biroul Oval.