Agresiunea a avut loc pe o mare arteră a cartierului popular Schaerbeek în timpul unui control, potrivit mai multor publicaţii belgiene, citate de AFP.

Agresorul a înjunghiat doi poliţişti, rănindu-l pe unul în burtă şi pe celălalt la gât, a declarat o purtătoare de cuvânt a parchetului din Bruxelles, Jennifer Vanderputten. Viaţa lor nu este în pericol, a precizat ea.

„Nimic deocamdată nu conduce la un act terorist, nu am niciun element în această direcţie", a adăugat purtătoarea de cuvânt, fără a putea preciza circumstanţele agresiunii.

Potrivit presei belgiene, după această dublă agresiune, individul a încercat să fugă şi o altă patrulă de poliţie a trebuit să facă uz de o armă de foc pentru a-l intercepta.

„El a fost împuşcat în picior", a declarat dna Vanderputten.

La 6 august, doi poliţişti au fost răniţi cu o macetă la Charleroi (sud) de un bărbat strigând „Allah Akbar", care a fost împuşcat de forţele de ordine, în contextul unei ameninţări teroriste persistente în Belgia şi în ţările vecine.

La 7 septembrie, la Molenbeek, cartier din Bruxelles considerat un focar al islamismului radical, doi poliţişti au fost atacaţi cu cuţitul fără să fi fost răniţi. Autorul faptelor, inculpat pentru tentativă de omor, este un bărbat de origine magrebiană cunoscut serviciilor de poliţie sub diferite nume false, dar fără legătură dovedită cu mişcarea islamistă, potrivit parchetului din Bruxelles.