„Ţara se confruntă cu negocieri de o importanţă extraordinară şi este obligatoriu ca guvernele regionale să îşi joace rolul pentru a obţine rezultate”, a afirmat premierul britanic, Theresa May, într-o declaraţie de presă înaintea dialogului. „Noul forum pe care îl ofer va reprezenta şansa pentru toţi de a-şi prezenta propunerile privind modul de valorificare a ocaziilor create de Brexit şi de realizare a deciziei democratice exprimate de poporul Regatului Unit”, a adăugat ea.

Guvernul de la Londra a anunţat deja că va negocia cu Uniunea Europeană în numele întregului Regat Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Theresa May a respins etichetele de „Brexit dur" şi „Brexit moderat" folosite pentru a descrie modalităţile prin care s-ar putea realiza ieşirea din Uniune.

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, lidera Partidului Naţional Scoţian, a anunţat deja că guvernul său se pregăteşte pentru orice variantă, inclusiv independenţa faţă de Regatul Unit, după ce acesta se retrage din UE. La referendumul din iunie, scoţienii au votat în marea majoritate împotriva Brexit. În 2014, un alt referendum a decis rămânerea Scoţiei în Regatul Unit, dar repetarea acestui vot popular după un eventual Brexit ar putea duce la secesiune.