Conform autorităţilor electorale, după numărarea a 83% din buletinele de vot, coaliţia de dreapta 'Chile Vamos' a obţinut 38,63% din voturi, devansând 'Noua Majoritate', coaliţia de centru stânga ce reuneşte radicali, comunişti, democraţi-creştini, social-democraţi şi socialişti. Aceştia au întrunit 37,29% din voturi, într-un scrutin cu o rată de participare de doar 40%, conform primelor cifre oficiale.

La Santiago, primarul social-democrat Carolina Toha a fost învins de Felipe Alessandri, un avocat reprezentând dreapta.

Treizeci de partide şi-au disputat 346 de primării şi 2.240 de posturi de consilieri municipali.

Scrutinul a fost precedat de o campanie marcată de o nouă lege electorală, care a restrâns publicitatea şi finanţarea campaniilor de către companii, după o serie de scandaluri de corupţie care au implicat politicieni din întreg spectrul politic.

Unul din aceste scandaluri a vizat-o chiar pe Michelle Bachelet, ai cărei soţ şi fiu sunt suspectaţi de corupţie în legătură cu achiziţionarea şi vânzarea unor terenuri în valoare de 15 milioane de dolari.

Scrutinul de duminică a fost ultimul înaintea alegerilor prezidenţiale programate în noiembrie 2017, la care Michelle Bachelet, a cărei popularitate se află în cădere liberă, la doar 23%, nu se va putea prezenta, legea chiliană interzicând mandatele consecutive.

Deşi fostul preşedinte Sebastian Pinera nu s-a pronunţat încă asupra unei eventuale candidaturi la scrutinul din noiembrie 2017, terenul pare pregătit pentru un nou mandat prezidenţial al celui care s-a mai aflat în fruntea statului între 2010-2014.