O echipă antitero a urmărit suspectul până la etajul al nouălea al unei clădiri de la periferia capitalei turce şi l-a ucis, în jurul orei locale 03:00, într-un schimb de focuri declanşat după ce poliţia i-a cerut să se predea, a precizat sursa citată.

Poliţia a găsit materiale explozive la faţa locului, iar guvernatorul Ercan Topaca a declarat presei că existau bănuieli că suspectul viza ceremonii publice din capitală, a adăugat agenţia de presă Anadolu. Acesta a spus că bărbatul era născut în 1992 şi era înregistrat în oraşul sud-estic Diyarbakir.

Guvernoratul de la Ankara, oraş vizat în acest an de mai multe atacuri sângeroase, a anunţat luni interzicerea oricărei forme de adunare publică în capitala Turciei din cauza riscului de "atentate", relatează AFP.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, guvernoratul din Ankara a anunţat interzicerea „oricărei forme de adunare şi demonstraţie în locuri publice, precum drumuri, pieţe, străzi şi parcuri (...) până pe 30 noiembrie 2016".

Evocând „informaţii referitoare la pregătiri ale unor organizaţii teroriste ilegale în vederea comiterii de atentate", guvernoratul afirmă în comunicat că interdicţia a fost luată în cadrul stării de urgenţă decretate în luna iulie după o tentativă de lovitură de stat eşuată.

Turcia, în special Istanbul şi Ankara, a fost lovită în cursul ultimelor 12 luni de mai multe atentate, legate de reluarea conflictului kurd sau atribuite grupării Stat Islamic, care s-au soldat cu numeroşi morţi. Pe 10 octombrie 2015, 103 persoane au fost ucise într-un atac cu bombă în faţa gării din Ankara, cel mai sângeros atac din istoria modernă a Turciei.