„Sesiunea APCE a fost destul de tensionată, pentru că noi lucram acolo cu Azerbaidjan şi reprezentanţii turci. În condiţiile dominaţiei lobby-ului turco-azer, noi nu suntem capabili să rezolvăm problemele cu care ne confruntăm” – susţine Zohrabian.

„În ceea ce priveşte incidentul care a avut loc, a fost ceva fără precedent. Am discutat cu veteranii APCE…”
Potrivit deputatului, Agramunt a devenit isteric, deoarece delegaţia armeană la APCE a ridicat o problema dureroasă pentru el, cea a corupţiei în cadrul Consiliului Europei.

„Agramunt a încălcat grav dreptul vorbitorilor Naira Karapetian şi a mea. În plus, în timpul întâlnirii cu şeful delegaţiei armene la APCE, el nici măcar nu a negat că a încălcat regulile. Noi vom cere să fie pedepsit conform regulilor”.

Anterior, presa a scris că la sesiunea de toamnă a APCE, Agramunt a declarat că Adunarea ar trebui să facă tot posibilul pentru a reda drepturile reprezentanţilor Rusiei, care au părăsit APCE din cauza sancţiunilor UE. Cu aceasta ocazie, delegaţia Ucrainei a anunţat că va iniţia o moţiune pentru demiterea anticipată a lui Agramunt de la conducerea APCE.