Cea mai mare preocupare a pasionaţilor de reţele sociale, deja de câţiva ani, implică realizarea de selfie-uri perfecte. Realizarea şi editarea unui selfie, înaintea postării efectiv, este un efort semnificativ din partea internauţilor avizi de like-uri. Pornind de la această premisă, cei de la Microsoft s-au gândit să faciliteze procesul prin propria lor aplicaţie intitulată sugestiv Microsoft Selfie.

Ilustrată prin captura de mai jos, noua aplicaţie include o funcţionalitate similară cu cea întâlnită în Lumia Selfie. Din fericire, în timp ce Lumia Selfie rula doar pe Windows Phone, noul program este destinat utilizatorilor de iPhone.

În ceea ce priveşte utilitatea Microsoft Selfie, merită să aveţi în vedere din start faptul că funcţionează la fel de bine cu fotografii capturate anterior, cât şi cu unele imortalizate in-app. Din momentul în care aţi ales fotografia de bază, puteţi cu uşurinţă să îmbunătăţiţi o varietate foarte mare de trăsături ale acesteia, începând cu tonul pielii, balansul de culoare şi luminozitatea. Nu de alta, dar acestea sunt particularităţile care stau la baza selfie-ului perfect. Astfel, în loc să descărcaţi un selfie pe PC şi să-l editaţi în Photoshop înainte ca aceasta să ajungă pe Facebook, puteţi duce la bun sfârşit o mare din etape folosind iDevice-ul din dotare.

În situaţia în care nu vă pricepeţi foarte tare la ajustat manual slidere pentru tonalitatea pielii şi cantitatea de lumină dintr-o imagine pentru a ajunge la perfecţiune, puteţi încerca butonul „Intelligent Enhancements”. Acesta din urmă, cu rezultate surprinzătoare, încearcă să ghicească ce ar trebui modificat la un selfie pentru a fi mai aspectuos, luând în calcul tonul pielii, vârsta, sexul, luminozitatea şi nu numai. Pentru ca pachetul să fie complet, vă sunt puse la dispoziţie şi 13 filtre.

Dacă vreţi să testaţi pe propria piele utilitatea aplicaţiei Microsoft Selfie, o puteţi descărca gratuit din Apple AppStore.