Într-un discurs rostit în faţa militarilor francezi de la baza Camp Zayed din Emiratele Arabe Unite, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a precizat că numărul celor care vor să se înroleze în armata Franţei a crescut de 10 ori, de la 150 la 1.500 de înscrieri zilnice, în urma atentatelor jihadiste comise la Paris în ianuarie şi noiembrie anul trecut.

Discursul Ministrului a fost dat publicităţii de biroul de presă al ministerului, transmite EFE.

În discursul său, Le Drian a vorbit despre importanţa misiunii militarilor francezi împotriva poziţiilor Statului Islamic în Siria şi Irak şi a insistat că operaţiunile împotriva grupării teroriste în cele două tari, dar şi activitatea antiterorista a celor 10.000 de militari desfăşuraţi în Franţa sunt necesare deoarece, pentru a-i proteja pe francezi, războiul trebuie purtat pe toate fronturile.

„Acum, mai mult ca oricând vă admiră pentru aceasta şi unii poate chiar vă invidiază", le-a spus Le Drian militarilor de la Camp Zayed. Le Drian a menţionat că, dacă în 2014 exista o medie de 150 de candidaţi pe zi care doreau să se integreze în rândul Forţelor Armate, după atentatele din ianuarie 2015 s-a ajuns la o medie de 400, iar după atacurile din 13 noiembrie 2015 cifra a crescut la 1.500 de recruţi pe zi.

„Acest lucru demonstrează forţa pe care o reprezintă armata noastră. Iar aceasta ne linişteşte în legătură cu viitorul armatei noastre şi al recrutării”, a adăugat el.