Până la sfârşitul iernii, în Crimeea ar putea fi organizate atacuri, după care trupele ruseşti vor lansa o ofensiva în partea de sud sau în partea de est a Ucrainei. Aparent, pentru a proteja Rusia împotriva teroriştilor. Potrivit lui Adam Osmaev, comandantul batalionului de voluntari ceceni Djohar Dudaev, acestea au fost tehnicile utilizate de preşedintele rus Vladimir Putin în ajunul celui de al doilea război din Cecenia în 1999.

„Din surse de încredere am primit informaţii că, intre 4-9 ianuarie, în Crimeea au sosit 4 grupe de cate 5-7 persoane din cadrul forţelor speciale ruse Terek. Sarcina lor este efectuarea de acte de terorism, urmate de acuzaţii la adresa Ucrainei şi a populaţiei tătare din Crimeea”, a spus Osmaev.
De asemenea, acesta afirma că Rusia intenţionează să „reţină” falşi terorişti cu numere de telefon ale liderilor tătarilor din Crimeea, simbolistică si literatură interzise, ş​i chiar simboluri ale ISIS.

Voluntarii ceceni spun ca atacurile teroriste vor viza pieţele din Simferopol, precum şi şoseaua Simferopol-Yalta. Nu sunt excluse nici sabotaje în Kerci şi Sevastopol, în special, o explozie pe una dintre navele de război.

Informaţiile cu privire la organizarea de posibile acte de terorism au fost primite de voluntarii ceceni din Ucraina de la oameni din anturajul liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Rusia va folosi atacurile teroriste ca pe un pretext pentru invazie, spune Amina Okueva, ofiţerul de presă al batalionului Djohar Dudaev.

„Ei vor face o serie de provocări, ca pretext pentru ofensiva. Vor spune că Ucraina nu-i poate controla pe luptătorii săi şi batalioanele de voluntari…Pentru a activa luptele fără sa se încalce acordul de la Minsk, ei au nevoie de un motiv”, a spus ea.

Cecenii cred că aşa se explica articolele recente din mass-media rusă cu privire la presupuşii luptători ai ISIS în rândul batalioanelor de voluntari ucraineni. Societatea, în special cea europeana, este pregătită pentru o posibilă intensificare a ostilităţilor şi luptă împotriva terorismului nu numai în Siria, dar şi în Ucraina.