Europa nu poate primi un număr uriaş de străini fără a impune restricţii şi verificări, a adăugat el în interviul pentru postul public de radio Kossuth. "Punctul de vedere al Ungariei este că ar fi mai bine dacă niciun imigrant nu ar ajunge în Europa", a mai afirmat Orban, atrăgând atenţia că oricare ar fi planurile imigranţilor de a folosi noi rute în Europa, ,,este absolut sigur că nu vor trece prin Ungaria”.

Austria a anunţat miercuri că va limita la 37.500 numărul persoanelor cărora li se va permite să ceară azil în acest an, mai puţin decât totalul din 2015, şi că va reduce anual acest prag la 25.000 până în 2019.

Pe de altă parte, Orban a spus că au fost deja făcute pregătirile pentru ridicarea unui gard de-a lungul unei porţiuni a frontierei dintre Ungaria şi România şi că există capacitatea de a închide această parte a graniţei dacă va fi necesar. Premierul ungar a reluat criticile la adresa Bruxellesului, spunând că statelor membre ale UE nu li se oferă opţiunea de a-şi găsi propriile soluţii la probleme. În schimb, sunt menţionate soluţii comune la nivel european, însă nu se face nimic corespunzător, a declarat el.

,,A retrage puterilor statelor, nefiind însă în acelaşi timp capabil să oferi alternative, nu face decât să slăbească Europa”, a insistat Orban.