„Ancheta desfăşurată de poliţia criminalistică regională a permis, de asemenea, constatarea că tânăra de 13 ani, care a reapărut marţi 12 ianuarie nu a fost răpită şi nici violată”, susţine poliţia.

Potrivit mai multor media germane, victima pretinde că a dispărut luni 11 ianuarie în drum spre şcoală, povestind că a fost răpită de trei indivizi de tip „meridional” care vorbeau prost în germană şi care au dus-o într-un apartament unde a fost bătută şi violată.

De când poliţia a respins afirmaţiile fetei, familia sa este acuzată că a manipulat-o să revină asupra declaraţiilor iniţiale, pe care le retractase.
Această versiune a faptelor relatată de mai multe mass-media ruse este utilizată de asemenea de extrema-dreaptă germană, în special de partidul neonazist NPD, pentru a-i ataca pe refugiaţi, mai ales după noaptea de Anul Nou la Koln, marcată de zeci de agresiuni sexuale atribuite migranţilor.
Canalul de televiziune pro-Kremlin NTV, de exemplu, a difuzat această poveste, afirmând că „problemele cu migranţii din Orientul Mijlociu au început cu mult înainte de evenimentele de la Koln”.

„În Germania şi în Suedia femeile sunt cu regularitate violate de către refugiaţi, există multe cazuri de agresiuni sexuale, dar autorităţile locale şi poliţia ascund aceste fapte şi nu deschid anchete penale”, afirmă postul de televiziune rusesc.