Cea mai mare problemă o constituie tot rafalele de vânt puternice care viscolesc zăpada înapoi pe drumuri, după ce au fost curăţate, ceea ce solicită utilizarea unor maşini de deszăpezire speciale care să arunce zăpada acumulată mai departe de carosabil. Iar temperaturile care ar putea ajunge până la -25 de grade în cursul acestei săptămâni nu fac decât să complice situaţia deja gravă, a precizat Lazar Lazarov, şeful Agenţiei de Infrastructură a drumurilor din Bulgaria pentru postul de radio naţional.

Un alt oficial al agenţiei a declarat, marţi, pentru televiziunea publică BNT, că rutele Razgrad-Şumen şi Ruse-Varna din nord-estul ţării au fost deschise, dar a recomandat evitarea călătoriilor în zonele respective, în condiţiile în care rafalele de vânt sunt puternice şi vizibilitatea este redusă, reprezentând pericole chiar şi pentru maşinile de deszăpezire.

Oficialul bulgar a avertizat că din cauza condiţiilor meteo unele rute din nord-estul Bulgariei (din Şumen, Târgovişte, Razgrad, Silistra şi Ruse) rămân în continuare închise parţial pentru camioanele de mare tonaj. Alimentarea cu energie electrică este în continuare o problemă în unele regiuni din nordul Bulgariei, 2.000 de locuitori din două localităţi situate în regiunea nord-vestică Vraţa, fiind afectaţi de o pană de curent de duminică. Drumurile din vestul şi sudul Bulgariei sunt deschise circulaţiei, a precizat acesta.

Cu toate acestea, starea parţială de urgenţă decretată peste weekend pentru unele localităţi rămâne în vigoare, potrivit autorităţilor locale din regiunea sudică Smolean, citate de postul naţional de radio.