„Depunem eforturi colosale pentru a investiga această crimă. Am găsit un steag al ISIS. Nu putem oferi prea multe detalii, întrucât ancheta continuă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Indonezia, Anton Charliyan.


Potrivit poliţiei, în total au fost înregistrate 31 de victime. Este vorba despre patru străini, şase poliţişti, cinci suspecţi, iar restul civili indonezieni. La o zi de la atacurile din capitala Indoneziei, preşedintele ţării a vizitat locurile vizate de terorişti.

„Am vorbit cu oamenii care lucrează în mall. Totul pare să fi revenit la normal - magazinele funcţionează ca înainte. Mi-au spus că s-au speriat, dar deja este mai bine. Asta este important”, a susţinut Oko Widodo, preşedintele Indoneziei.

Incidentele armate din Jakarta au fost condamnate de elevi şi profesori, care au ieşit la un miting în centrul capitalei.
 
„Ne-am adunat aici împreună cu elevii pentru a spune lumii că vrem pace şi nu terorişti. Vrem siguranţă în ţara noastră, să ne fie salvat Jakarta, oraşul nostru iubit”, a susţinut un profesor.

„Facem un apel la pace, transmitem că noi, elevii indonezieni, nu ne temem de teroare. Oamenii din Jakarta nu sunt speriaţi”, a spus un elev.

Cinci bărbaţi înarmaţi cu explozibili şi arme de foc au atacat ieri un post de poliţie, provocând haos timp de mai multe ore în cartierul Thamrin din capitala indoneziană, unde se află numeroase centre comerciale, dar şi agenţii ale ONU, ambasade şi un post de poliţie.