„Cutiile negre se vor decodifica în zilele următoare în Franţa, la omologii noştri, întâi trebuie să ajungă în posesia noastră. Reprezentanţi ai CIAS le vor însoţi în Franţa. După ce vom analiza datele şi, cu informaţiile culese de la Romatsa, echipaj şi aerodrom, le vom pune cap la cap, se analizează, iar apoi se va întocmi un raport final ce va fi făcut public. Nu ştim cât va dura această analiză, depinde de ce vom găsi acolo", au declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, reprezentanţii CIAS de la Bucureşti.

Potrivit acestora, incidentul este catalogat ca fiind unul grav.

„Conform reglementărilor în vigoare, e încadrat ca şi incident grav, adică a existat o probabilitate mare de a se întâmpla un accident grav. Ieşirea de pe pistă este incident grav, aşa sunt încadrate. Este un cumul de factori ce s-a întâmplat acolo şi datoria noastră este să găsim toate cauzele care au dus la acest incident”, au precizat reprezentanţii CIAS din România.

Amintim că un avion al companiei Blue Air, la bordul căruia se aflau 116 persoane şi care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, joi dimineaţă, la aterizare, de pe pista Aeroportului „Avram Iancu" din Cluj, fără să existe persoane rănite.

Potrivit Mediafax, vineri, mai mulţi angajaţi ai Aeroportului Cluj au fost audiaţi de comisia de anchetă de la Ministerul Transporturilor de la Bucureşti care investighează împrejurările în care avionul Blue Air a ieşit de pe pistă.