Focul a izbucnit duminică în oraşul Odena, la aproximativ 67 km vest de Barcelona ca urmare a unei manipulări accidentale a unei combine de către un localnic care s-a dus el însuşi la poliţie pentru a se autodenunţa., notează Agerpres.

Autorităţile au evacuat două ansambluri rezidenţiale, un refugiu pentru animale sălbatice şi mai multe restaurante. Circa 800 de persoane au fost evacuate şi 124 au petrecut noaptea de duminică spre luni în unele complexe sportive, potrivit pompierilor din Catalonia.

În Galicia, un alt incendiu a fost stabilizat duminică seară în oraşul Navia de Suarna, după ce a afectat cel puţin 431 de hectare de vegetaţie.
Serviciile de combatere a incendiilor din cadrul Ministerului Agriculturii au fost nevoite să intervină în unsprezece locaţii din cinci regiuni (Andaluzia, Asturias, Castilia şi Leon, Catalonia, Galicia) situate mai ales în partea de nord-vest a Spaniei.

De la începutul acestui an, incendiile au afectat aproape 39.000 de hectare din Spania. Şase incendii s-au produs pe suprafeţe de peste 500 de hectare fiecare, potrivit datelor preliminare ale ministerului.