Drapelul, onorat în toată țara! // FOTO, VIDEO

Drapelul, onorat în toată țara! // FOTO, VIDEO
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.04.2013 21:36
Întreaga republică a marcat astăzi Ziua Drapelului de Stat, simbolul oficial al suveranităţii şi independenței. Ceremoniile au decurs mai modest însă, în comparaţie cu anul trecut, când Guvernul a cheltuit trei milioane de lei pentru inaugurarea în faţa instituţiei a celui mai mare steag din istoria ţării.

În acest an demnitarii au mers în mai multe locaţii, unde au participat la sfinţirea şi arborarea drapelelor.

După ce anul trecut cel mai mare steag a fost arborat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ex-premierul Vlad Filat a semnat o dispoziţie ca drapele similare să fie înălţate în trei dintre cele mai înalte locaţii din republică. Una dintre ele este satul Bălăneşti, raionul Nisporeni, acolo unde a mers şeful statului, însoţit de ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne. Nicolae Timofti a împărţit femeilor lalele şi a îngenuncheat în faţa drapelului.

Prim-ministrul interimar, Iurie Leancă, a participat la ceremonia din localitatea Lărguţa, raionul Cantemir. A fost însoţit de preşedintele PLDM, Vlad Filat. Fiind de mai mulţi ani ministru de Externe şi al Integrării Europene, Leancă nu a uitat să menţioneze în discursul său cât de mult mizează pe integrarea în UE.

Respectul pentru drapel a fost demonstrat şi la ministerul Apărării. Au venit să-l susţină pe ministrul în exerciţiu, Vitalie Marinuţa, şi alţi liberali reformatori.

Militarii au organizat şi o expoziţie de steaguri vechi.

Şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat la o ceremonie dedicată Zilei Drapelului lângă Arcul de Triumf.

Ziua Drapelului de Stat este marcată în Republica Moldova începând cu anul 2010.Ştiri similare

Ştiri NON-STOP