Drăguțanu, Bodiu și Negruța, audiați în Parlament în cazul BEM

Drăguțanu, Bodiu și Negruța, audiați în Parlament în cazul BEM
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.02.2013 11:24
Guvernatorul Băncii Naționale, secretarul general al Guvernului și ministrul Finanțelor vor da explicații în Parlament cu privire la situația de la Banca de Economii.

Comisia Juridică din Parlament a decis astăzi să amâne avizarea proiectului cu privire crearea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul Băncii de Economii.

Proiectul va fi examinat după ce Dorin Drăguțanu, Victor Bodiu și Veaceslav Negruța vor fi audiați în Parlament.

„Trebuie să fie audiat mai întâi guvernatorul Băncii Naționale. Să vină să ne spună de ce s-a ajuns la această situație, ce a făcut și ce nu a făcut. Ministrul Finanțelor, care este gestionarul celor 56 la sută din acțiunile care aparțin statului, să ne zică de ce au fost acordate aceste credite, dacă se vedea că nu pot fi întoarse”, a declarat deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Anterior, guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a declarat că situația de la Banca de Economii este critică. Ulterior acesta a menționat că banca nu are probleme cu lichiditățile și că instituția se află pe un „sac cu bani”.

Analiştii economici mai susţin că, de fapt, Banca de Economii este lichidă, iar toată această zarvă în jurul ei a fost creată pentru a manipula cetăţenii şi a-i sustrage de la problemele mai importante.

Precizăm că fostul preşedinte al Băncii de Economii, Grigore Gacichevici, este bănuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari. El este cercetat în dosarul penal deschis de Procuratura Anticorupţie în octombrie 2012, după ce s-a constatat că de pe conturile Băncii de Economii au dispărut 400 de milioane de lei în ultimi doi ani. Banii au fost acordaţi drept credite unor companii, care fie au falimentat, fie nu-şi pot întoarce datoriile.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP