Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank şi deţine pachetul majoritar împreună cu BERD

Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank şi deţine pachetul majoritar împreună cu BERD
Sursa: jurnal.md Foto: clujust.ro 16.01.2018 14:34
Banca Transilvania, a doua bancă din România, a devenit acţionar al Victoriabank, având o participaţie de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Instituţia financiară a achiziţionat un pachet iniţial de 39% la Victoriabank, după ce a obţinut autorizaţia autorităţilor de reglementare bancară din România şi Republica Moldova.
 
Administraţia Băncii Transilvania a anunţat astăzi că intenţionează să susţină mediul de afaceri privat din Republica Moldova, în special sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii şi să dezvolte o paletă cât mai variată de produse şi servicii pentru persoanele fizice.

Totodată, printre priorităţi se numără alinierea culturii organizaţionale şi a guvernanţei corporatiste de la Victoriabank la cele ale Grupului Financiar Banca Transilvania.

Din 2007, acesta este prima dată când un investitor bancar străin intră pe piaţa din Republica Moldova.

Grupul Financiar Banca Transilvania este prezentă în Republica Moldova de acum 10 ani, când a lansat compania BT Leasing MD, lider de piaţă în zonă ca valoare a finanţărilor de mijloace fixe acordate în leasing. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI