OPEC vrea să reducă stocurile globale de ţiţei

OPEC vrea să reducă stocurile globale de ţiţei
Sursa: jurnal.md/capital.ro Foto: http://xpatnation.com 01.06.2017 12:34
Ţările membre OPEC şi statele producătoare din afara cartelului îşi menţin angajamentele de reducere a stocurilor globale de ţiţei la nivelul mediu din ultimii cinci ani, acest obiectiv urmând să fie îndeplinit în viitorul apropiat, a anunţat ministrul Energiei din Arabia Saudită, Khalid al-Falih, transmite Reuters.

Vorbind la Moscova după o întâlnire între Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi Rusia, Falih şi omologul său rus Alexander Novak au dat asigurări că vor continua pe termen lung cooperarea lor, chiar şi după expirarea acordului de reducere a producţiei, în martie 2018. 

"În declaraţia comună OPEC-Rusia se arată că în timp ce obiectivul reechilibrării producţiei este aproape de a fi atins, încă mai sunt multe de făcut pentru a aduce stocurilor globale de ţiţei la nivelul mediu din ultimii cinci ani", a declarat Falih. Acesta a reiterat poziţia ţării sale "că va face orice este necesar", alături de Rusia, pentru a ajuta la stabilizarea pieţei petroliere. 

Producătorii de ţiţei din afara Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol au decis săptămâna trecută să să alăture OPEC, prelungind până în martie 2018 perioada de reducere a producţiei de ţiţei. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI