România intensifică controalele la frontiera cu Republica Moldova din cauza pestei porcine

România intensifică controalele la frontiera cu Republica Moldova din cauza pestei porcine
Sursa: jurnal.md Foto: observatorulph.ro 08.03.2017 16:47
România va intensifica controalele la frontiera cu Ucraina şi Republica Moldova, aceasta fiind una dintre măsurile de prevenire a pătrunderii pe teritoriul său a pestei porcine africane. 

„Printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată astăzi, Executivul a stabilit măsuri pentru prevenirea şi detectarea imediată a pestei porcine africane, în vederea supravegherii pasive atât la porcii domestici, cât şi la mistreţi, întărirea şi îmbunătăţirea măsurilor de biosecuritate în fermele de porci, precum şi intensificarea controalelor la punctele de intrare în România de la frontiera cu Ucraina şi cu Republica Moldova, pentru a preîntâmpina introducerea virusului cu produse din carne de porc contaminată din aceste ţări”, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului de la Bucureşti.

Precizăm că la începutul anului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a declarat focarele de pestă porcină din nordul ţării libere de virus. Şi asta pentru că nu s-au înregistrat cazuri noi de morbiditate în aceste focare

Despre aceasta au fost informate Organizaţia Mondială pentru Sănătate animală, ţările partenere România, Belarus, Ucraina şi Federaţia Rusă.

Cu toate măsurile întreprinse la lichidarea focarelor, Republica Moldova până la moment rămâne în zona de risc, au spus autorităţile.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI