Noi reguli la înregistrarea şi înstrăinarea bunurilor imobile: Extrasele din registrele de stat nu vor mai fi obligatorii

Noi reguli la înregistrarea şi înstrăinarea bunurilor imobile: Extrasele din registrele de stat nu vor mai fi obligatorii
Sursa: jurnal.md Foto: arterezidentiale.ro 22.03.2017 16:38
Noi reguli la înregistrarea şi înstrăinarea bunurilor imobile. Părţile contractuale nu vor fi obligate să prezinte notarului extrasele din registrele de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern.
 
Proiectul prevede instituirea mecanismelor de acces a notarilor la datele din registrele electronice de stat ale Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Camerei Înregistrării de Stat şi a Î.S. Cadastru, necesare procedurii de autentificare a contractelor de înstrăinare a bunurilor imobile.

În prezent notarii sunt obligaţi să solicite părţilor documentele confirmative de la instituţiile menţionate.

Lista documentelor din registrele de stat va include: certificatul privind lipsa sau existenţa restanţelor faţă de buget aferente bunului supus înstrăinării/gajului, extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, extrasul din Registrul bunurilor imobile, informaţia privind valoarea bunului imobil.

Proiectul de lege urmează să fie examinat şi votat de Parlament.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI