A fost desemnat un administrator temporar cu competenţe de membru al Consiliului Moldindconbank

A fost desemnat un administrator temporar cu competenţe de membru al Consiliului Moldindconbank
Sursa: jurnal.md Foto: agora.md 03.02.2017 19:33
Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei l-a desemnat joi, 2 februarie 2017, pe Sorin Andrei, cetăţean al României, în calitate de administrator temporar cu competenţe ale  Consiliului BC „Moldindcondbank" S.A.
 
Decizia a fost luată după ce lui Nicolae Dorin, care este preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova, i-a expirat mandatul, iar termenul pe care i l-a acordat această organizaţie pentru cumularea funcţiei de administrator temporar nu a putut fi prelungit.
 
Sorin Andrei a activat anterior în calitate de director executiv de sucursală, director regional-corporate în BCR S.A. (România), vicepreşedinte şi preşedinte al Comitetului Director al BCR Chişinău S.A.
 
Administratorii temporari au fost numiţi în cadrul regimului de intervenţie timpurie la BC „Moldindconbank” S.A. Acesta a fost aplicat ca urmare a stabilirii de către BNM, la 20 octombrie 2016, a activităţii concertate a unui grup de persoane ce  deţinea o cotă substanţială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea Băncii Naţionale.

BC „Moldindcondbank” S.A. activează în regim normal şi prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operaţiunile cu depozitele, de creditare şi decontări.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI