Creştere puternică a preţurilor uleiului de măsline

Creştere puternică a preţurilor uleiului de măsline
Sursa: www.zf.ro Foto: oliveline.es 17.02.2017 10:29
Producătorul de ulei Ardealul livrează 70% din producţia de 55 mil. euro la exportCele mai cunoscute producătoare de ulei de măsline, Italia, Spania şi Grecia, se confruntă cu recolte slabe în acest an din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar drept urmare preţurile uleiului de măsline sunt în creştere puternică.

Între timp, California îşi creşte constant capacităţile de producţie de ulei de măsline şi implementează standarde stricte în acest domeniu. „Din ce în ce mai mulţi oameni devin conştienţi de standardele noastre înalte şi cumpără produse locale“, declară Patricia Darragh, director al California Olive Oil Council.

Un număr în creştere de producători locali se alătură sectorului american al producţiei de ulei de măsline, sector care a înregistrat o creştere de 9,2% a veniturilor în ultimii cinci ani, iar cererea şi veniturile sunt ateptate să-şi continue avansul până în 2021, deşi într-un ritm mai lent, potrivit firmei de cercetare IBISWorld. California reprezintă peste 99% din producţia americană de ulei de măsline. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI