Cu cei 1,2 milioane de lei pe care Guvernul vrea să-i cheltuie pentru confortul său, ar putea oferi câte o pâine la peste 240.000 de bătrâni sau 34.000 de cadouri pentru copii, de Crăciun

Cu cei 1,2 milioane de lei pe care Guvernul vrea să-i cheltuie pentru confortul său, ar putea oferi câte o pâine la peste 240.000 de bătrâni sau 34.000 de cadouri pentru copii, de Crăciun
Sursa: www.jc.md Foto: portalsm.ro 08.12.2017 12:21
Odată cu reforma Guvernului, numărul angajaţilor în unele ministere s-a redus cu 40-42%, iar economiile ar fi îmbogăţit bugetul cu milioane de lei. În loc să folosească aceste milioane în interesul cetăţenilor, aceştia îşi asigură confortul personal. Recent, Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova a organizat o licitaţie publică pentru procurarea a opt vaze de ceramică de aproximativ 84.000 de lei bucata.

Premierul Pavel Filip a anunţat în luna iulie că odată cu reforma guvernului vor fi reduse cheltuielile publice cu 77 de milioane de lei, iar numărul de funcţionari se va diminua cu 30%. Potrivit şefului Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, numărul de angajaţi s-a diminuat cu 40-42%, însă cheltuielile pentru personal cresc semnificativ în anul viitor.

Potrivit proiectului bugetului de stat pentru anul viitor, suma va ajunge la nivelul de 5,3 miliarde de lei, cu 49,5 milioane mai mare decât în acest an, deşi au rămas doar 9 ministere. Numărul angajaţilor scade, în schimb cresc costurile pentru întreţinerea şi luxul legislativului, scrie Jurnal de Chişinău.

Reformarea executivului a adus bani pentru noi „investiţii” la Casa Guvernului. După ce a organizat la începutul lui noiembrie curent o licitaţie publică pentru procurarea mobilierului şi reamenajarea sălii de şedinţe şi a camerei de odihnă în valoare de 506.228 de lei, la sfârşitul lui noiembrie, Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova a anunţat o licitaţie publică pentru achiziţionarea a opt vaze decorative din granit pentru scările de la intrările din Casa Guvernului, în valoare de 669.000 de lei.

Guvernul se lăfăie în lux, iar pentru 2018 vor primi din bugetul de stat încă două miliarde de lei pentru salarii şi achiziţii, în timp ce peste 523 de mii de pensionari primesc mai puţin decât minimul necesar de existenţă, care în 2017 este de 1.566 de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI