Aproape 320 de medicamente, înregistrate la preţuri de producător mai mici cu 9 la sută

Aproape 320 de medicamente, înregistrate la preţuri de producător mai mici cu 9 la sută
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 18.12.2017 11:16
Aproape 320 de medicamente au fost înregistrate de către Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale la preţuri de producător mai mici. Acestea au fost calculate în baza ratei oficiale medii de schimb valutar al Băncii Naţionale a Moldovei pentru luna precedentă.

Astfel, în medie, preţurile medicamentelor au scăzut în monedă naţională cu peste 9% faţă de cele aprobate anterior în Catalogul Naţional de Preţuri. Aproape 75% de preparate farmaceutice sunt de origine europeană, circa 18% provin din spaţiul CSI, 4,5% sunt produse în Republica Moldova, iar alte 2,8% sunt importate din alte ţări.

Din numărul total de medicamente, preţurile pentru 35 de preparate farmaceutice au fost înregistrate de către AMDM pentru prima dată în Republica Moldova.

Medicamentele, înregistrate cu preţuri de producător reduse au acţiune bactericidă, antispetică, dezinfectantă, antiinflamatoare, analgezică, anatiparazitară, bronhodilatatoare etc, sunt folosite pentru tratarea insuficienţei venoase, migrenei, sclerozei multiple şi a altor boli.

Precizăm că rata medie pentru un euro în luna octombrie 2017 a fost echivalentă cu 20,53 lei (-6,5%), iar rata medie pentru un dolar american constituia 17,4322 lei (-12,3%).

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI