Alexandru Slusari: Anularea legii miliardului şi recuperarea banilor din contul hoţilor ar permite majorarea salariilor pentru bugetari cu 30%

Alexandru Slusari: Anularea legii miliardului şi recuperarea banilor din contul hoţilor ar permite majorarea salariilor pentru bugetari cu 30%
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.10.2017 17:38
Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că anularea legii care pune povara jafului bancar pe umerii cetăţenilor şi recuperarea banilor din contul celor care i-au furat ar permite majorarea salariilor pentru bugetari cu 30 la sută.
 
„Vor fi alocate suplimentar 337 de mln. de lei anual pentru a majora cu 10% salariile a 120 de mii de bugetari. Dar în noiembrie avem de plătit 668 de mln. de lei ca prima tranşa pentru recuperarea miliardelor furate de la cetăţeni. În următorii ani plăţile anuale ce ţin de acoperirea jafului bancar vor depăşi un miliard de lei. Deci, dacă ar fi fost anulată această lege antipopulară şi inechitabilă, iar banii furaţi ar fi fost achitaţi de hoţii adevăraţi, atunci era posibil de ridicat salariile bugetarilor cu 30%”, a menţionat Alexandru Slusari.

„Dar dacă mai analizăm „abaterile”  şi „neregulile” bugetare de zeci de miliarde de lei, comise de funcţionarii noştri în fiecare an în cadrul executării bugetului public naţional, constate oficial de Curtea de Conturi. Să nu uităm de mii de firme offshore în care sunt transferaţi banii din Moldova în scopul evaziunii fiscale. Mai luăm în calcul şi faptul că minimum 50% din economia ţării, raportată la cifra PIB-lui, se află în sectorul tenebru. Acest rulaj, impozitat măcar la o treime din sumă, ar aduce anual în visteria statului peste 20 de mlrd. de lei. Însă guvernarea în permanenţă se plânge că statul nu are bani pentru pensionari, bugetari, agricultori. Doar pentru furturi imense mereu sunt bani”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI