Regatul Unit îşi va anunţa ruperea completă de piaţa comună şi uniunea vamală a UE

Regatul Unit îşi va anunţa ruperea completă de piaţa comună şi uniunea vamală a UE
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: The Daily Bell 17.01.2017 08:22
În discursul pe care urmează să-l ţină marţi pe tema Brexit, premierul britanic Theresa May va anunţa ruperea completă a Regatului Unit de Uniunea Europeană, scrie ziarul Telegraph, preluat de Reuters.

Discursul, aşteptat de mai multă vreme, va prezenta cele 12 priorităţi ale lui May, printre care se numără ieşirea din piaţa comună şi din uniunea vamală, afirmă cotidianul menţionat.

Aceeaşi sursă prezintă fragmente din discursul premierului: "Urmărim un parteneriat nou şi egal între o Britanie independentă, autoguvernată, globală şi prietenii şi aliaţii noştri din UE. Nu o apartenenţă parţială la Uniunea Europeană, nu calitatea de membru asociat al Uniunii Europene sau orice altceva care să ne lase jumătate înăuntru, jumătate afară. Nu urmărim să adoptăm un model de care se bucură deja alte ţări. Nu urmărim să ne agăţăm de bucăţi din calitatea de membru, când ieşim", ar urma să spună ea.

Telegraph adaugă că una din temele centrale ale strategiei pentru Brexit va fi restabilirea controlului asupra frontierelor Regatului Unit.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI