Lista este publicată pe site-ul oficial al Federal Register. În total, în listă sunt 81 de companii din Rusia, Crimeea, Hong Kong şi India. Majoritatea apăreau deja în lista Trezoreriei SUA, dar sunt 11 nume noi, asociate cu industria de apărare din Rusia. Printre acestea se numără „Angstrem-M”,”Angstrem-T”, „Angstrem”, „VO Radioexport”, „Micron”, „Mikran”, Granat, Technopole Company, Technopole Ltd, „Giovan”.

„Biroul întreprinde această acţiune în scopul asigurării eficienţei sancţiunilor existente împotriva Rusiei pentru încălcarea dreptului internaţional şi alimentarii conflictului din Ucraina”, – anunţa Biroul de Industrie şi Securitate al Departamentul de Comerţ al SUA.

Prezenţa pe Entity List presupune un regim de control deosebit de strict al exporturilor din Statele Unite ale Americii. Practic, acest lucru înseamnă o interdicţie privind furnizarea oricărui produs sau software de origine americană, care face obiectul reglementărilor privind controlul exporturilor din SUA. În acelaşi timp, dacă produsul este de origine americană, restricţiile impuse sunt obligatorii pentru toate companiile, indiferent de naţionalitatea sau ţara de expediere.