„Am avut ocazia să mă întâlnesc cu mai multe personalităţi, ceea ce mi se pare normal. Trebuie să mă întâlnesc cu toţi liderii de partide pentru a susţine reforma sectorului bancar pe cale legislativă. Am avut o întrevedere cu el (n.r. – Plahotniuc). Îmi pare că este lider al coaliţiei sau coordonator, nu?”, a declarat Sergiu Cioclea în cadrul unei conferinţe de presă.

„Am discutat cu el în momentul în care a fost FMI. Am vrut să înţeleg dacă au fost discuţii cu FMI pe care trebuie să le ştiu şi eu. Am primit asigurarea din partea coaliţiei şi a lui personal că biroul politic va susţine toate reformele”, a adăugat Cioclea.

Guvernatorul BNM a fost întrebat de jurnalişti dacă de la învestirea sa a primit indicaţii de la politicieni.

„Nu am primit şi nici nu este posibil. Felul în care am gestionat programul cu FMI este de a crea toate condiţiile pentru a avea o reformă adevărată în sectorul bancar. Intrăm într-o perioadă de monitoring din partea FMI, deci ar fi fost imposibil ca cineva să dea vreun sunet. M-am bătut pentru acest program împreună cu echipa ca să nu depindem de ciclurile electorale, să nu depindem de personalităţi politice. Ceea ce este important este că am fost susţinut şi de Guvern, şi de politic”, a mai spus Sergiu Cioclea.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.