Până acum Bezniuc a îndeplinit funcţia de director adjunct al acestei instituţii. El îl va înlocui pe Mircea Maleca, eliberat din funcţie acum o săptămână pentru unele suspiciuni în legătură cu un conflict de interese.

„Radu Bezniuc are recomandări şi din partea Comisiei Europene. El a fost responsabil de implementarea cadrului normativ al UE în domeniul aviaţiei civile”, a spus Filip.

Radu Bezniuc a ocupat funcţia de director Adjunct al Autorităţii Aeronautice Civile de la sfârşitul lui 2012.

Amintim că recent, în urma unei investigaţii a portalului Anticorupţie, a ieşit la iveală că Mircea Maleca ar fi adevăratul partener de afacere al familiei ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, în cadrul noii companii aeriene Fly One.

Oficialul s-ar ascunde în spatele fostului său socru de la Leova. Acest fapt a fost confirmat într-o scrisoare care ar fi fost semnată de Mihai Balan, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, ajunsă în posesia portalului.

Deşi nu i-au confirmat autenticitatea, şefii de la SIS au declarat, într-un răspuns oficial, că „şefii AAC exercită abuz de putere prin promovarea intereselor private în aviaţia civilă”, ceea ce contravine intereselor statului.