Este vorba de proiecte inovative care să abordeze produsele, serviciile sau procesele de business, ce urmează să fie semnificativ îmbunătăţite prin aplicarea de soluţii inovative. 

Companiile pot aplica exclusiv online pe www.inobiz.md până pe 3 mai.

Pe parcursul anului trecut, 63 de companii mici şi mijlocii au beneficiar de astfel de suport financiar direct din partea PNUD Moldova, prin granturi de până la 8 mii de dolarul per proiect.

Competiţia este organizată cu participarea şi suportul experţilor străini şi naţionali în domeniu. Principalele criterii de selecţie pentru proiectele inovative sunt: gradul de inovare, potenţialul de piaţă, echipa de implementare şi capacitatea financiară a solicitantului de a mobiliza, inclusiv şi resursele proprii la implementarea proiectului.

Banii sunt acordaţi în cadrul proiectului „Dezvoltarea afacerilor inovative pentru o creştere economică durabilă la nivel local”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei şi sprijinul Ministerului Economiei.