Propunerea a fost făcută astăzi în cadrul şedinţei Parlamentului, în condiţiile în care pe agenda şedinţei de astăzi figurează un proiect de hotărâre prin care legislativul urmează să-i aprobe cererea de demisie a lui Drăguţanu.

„Propunem să nu acceptăm demisia lui Drăguţanu, dar să-l demitem pentru încălcările din sistemul bancar”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Iniţiativa lui Dodon a stârnit reacţii în rândul deputaţilor. „Cei care nu vor vota demonstrează că au participat la furtul miliardului”, a intervenit liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Declaraţia lui Voronin l-a scos pe liderul PL la microfon. „Hoţul strigă prindeţi hoţul. Nu arătaţi cu degetul la oamenii cinstiţi. Când aţi fost vor la guvernare s-au furat 6 miliarde”, a spus Mihai Ghimpu.

„Ghimpu, tu eşti atât de păcătos că mai bine ar fi să închizi „fortocika” să nu te bată curentul”, i-a răspuns Voronin.

Tot astăzi, Parlamentul urmează să accepte cererea de demisie a prim-viceguvernatorului BNM, Marin Moloşag. Drăguţanu şi Moloşag au scris cereri de demisie încă din septembrie trecut, invocând presiuni politice. 

În locul lui Drăguţanu este propusă candidatura lui Sergiu Cioclea. Dacă va primi susţinerea deputaţilor, Cioclea va fi guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei în următorii şapte ani.