Proiectul de hotărâre a Bugetului ANRE pentru 2016 a fost prezentat Comisiei Economie şi urmează să fie votat de Parlament.

Potrivit documentului, cheltuielile din acest an vor fi mai mari cu aproape 12 la sută faţă de anul trecut. Întreaga sumă va fi acumulată din plăţile regulatorii percepute de ANRE de la operatorii energetici.

Agenţia va cheltui mai mult cu aproape 36 la sută pentru mărfuri şi servicii, deplasări în interes de serviciu, dar şi pentru noi angajaţi.

Fondul de salarizare planificat pentru 2016 va rămâne însă la acelaşi nivel. Proiectul de hotărâre prevede că salariul celor cinci directori ai Consiliului de administraţie al ANRE nu va depăşi valoarea a patru salarii medii lunare ridicate de angajaţii agenţiei. 

Şefii ANRE ridică salarii de cel puţin 50 de mii de lei. O anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice, realizată împreună cu Ziarul de Gardă, arată că directorii de la ANRE au averi impresionante, iar unele dintre acestea lipsesc din declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate.