„Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2016 prevede majorarea impozitului funciar pentru agricultori de la 1,5 lei la 1,73 lei pentru un grad/hectar. Nu este o ideea inspirată. Nu cred că este corect şi din punct de vedere economic şi din punct de vedere moral de majorat presiunea fiscală asupra producătorilor agricoli în condiţiile când în anul 2015 fermierii după jaful bancar au suferit drastic de la scumpirea cu 30-40 % a resurselor necesare producerii agricole, dublarea dobânzilor la credite, neachitarea subvenţiilor pentru anul trecut în suma aproximativa de 450 milioane de lei, precum şi s-au confruntat cu seceta excesivă la creşterea culturile agricole de primăvara”, a explicat Alexandru Slusari.

În context, reprezentantul fermierilor mai spune că nici până în acest moment promisiunea lui Candu privind scutirea agricultorilor de la impozitul pe venit nu a fost realizată.

„Mai ales că aşa şi nu a fost realizată promisiunea domnului Candu privind scutirea agricultorilor de la impozitul pe venit. În acest context, ar fi mai raţional de lăsat neschimbată cota impozitului funciar şi de revenit la problema introducerii impozitului consolidat, care va comasa mai multe impozite şi taxe plătite actualmente de către fermieri”, adaugă Slusari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.