Astfel, cheltuielile de personal vor fi de 78,8 milioane de lei, pentru bunuri şi servicii vor fi cheltuite 20,5 milioane de lei, iar pentru prestaţii sociale – 8,4 milioane de lei etc.

Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, a explicat majorarea bugetului pentru anul viitor prin implementarea Politicii de securitate a informaţiei în Parlament, a conceptului e-parlament şi prin necesitatea achiziţionării unui lot de tehnică de calcul.

Sursele financiare respective urmează să fie utilizate de legislativ pentru achiziţionarea şi instalarea unui sistem de monitorizare a securităţii Spaţiului Informatic Integrat, a unui sistem de securitate împotriva atacurilor din exterior, pentru o nouă pagină web a Parlamentului, care va conţine elemente de e-parlament şi pentru efectuarea auditului rapoartelor financiare ale Curţii de Conturi pentru perioada 2014-2016.

Bugetul Parlamentului pentru 2017 urmează a fi remis Ministerului Finanţelor pentru a fi inclus în proiectul Legii Bugetului de stat pentru 2017.