Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi şi amortizare (EBITA) a urcat la 649 milioane de euro (705 milioane de dolari) în perioada iulie — septembrie 2016, comparativ cu 570 milioane de euro în perioada similară din 2015. Analiştii se aşteptau la 651 milioane de euro.

Vânzările pe baze comparabile au crescut cu 2%, la 5,9 miliarde de euro.

„Ne menţinem estimările pentru 2016, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a câştigurilor şi în trimestrul patru din 2016. Suntem îngrijoraţi de riscurile cauzate de volatilitatea de pe pieţele pe care operăm”, a afirmat directorul general Frans van Houten.

Anul acesta, Royal Philips NV a vândut acţiuni la divizia sa care produce corpuri de iluminat — Philips Lighting — printr-o ofertă publică iniţială. Restul participaţiei de 71% ar urma să fie vândută în următorii ani, a anunţat luni grupul olandez.

Anul acesta, acţiunile Royal Philips au urcat la Bursa de la Amsterdam cu 11% în timp ce titlurile Philips Lighting — cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat — au înregistrat un avans de 5,6%, de la listarea din luna mai.