„Astăzi sunteţi martorii naşterii unei noi reţele globale de televiziune prin Internet”, a spus Hastings. „Odată cu această lansare, consumatorii din toată lumea, de la Singapore la Sankt Petersburg, de la San Francisco la Sao Paolo, vor putea vedea aceleaşi filme şi programe de televiziune în acelaşi timp, fără să aştepte. Cu ajutorul Internetului le dăm consumatorilor puterea de a putea vedea ce doresc când şi unde vor, pe dispozitivul pe care îl aleg”.

În Republica Moldova, reţeaua poate fi accesată pe site-ul Netflix.md. După înregistrare, poţi beneficia o lună de zile de servicii gratuite.
Serviciul are trei planuri tarifare: Basic—7,99 euro/lună pentru un singur ecran, Standard — 9,99 euro/lună, pentru două ecrane şi varianta HD inclusă, şi Premium-11,99 euro/lună, cu toate opţiunile şi patru ecrane pe care pot fi urmărite emisiunile.

Astfel, abonaţii din toată lumea vor putea urmări serialele originale ale Netflix, precum Marvel’s Daredevil şi Marvel’s Jessica Jones, Narcos, Sense8, Grace şi Frankie, şi Marco Polo, precum şi o grilă de programe TV şi filme cu licenţă. Pe parcursul lui 2016, compania intenţionează să lanseze 31 de seriale originale noi şi alte sezoane pentru cele existente, peste 20 de lungmetraje şi documentare, o mare varietate de „stand up-uri” şi 30 de seriale pentru copii, disponibile în acelaşi timp pentru clienţii din ţările unde Netflix este disponibil.

Deşi engleza este limba predominantă în majoritatea ţărilor recent integrate în reţea, Netflix a adăugat şi araba, coreeana şi chineza, simplă şi tradiţională, celor 17 limbi pe care deja le utiliza.

„Începând de astăzi, vom asculta opinii, vom învăţa şi, gradual, vom adăuga mai multe limbi, mai mult conţinut şi alte modalităţi prin care lumea să se destindă cu Netflix”, a explicat Hastings. „Suntem foarte entuziasmaţi de aducerea celor mai bune istorii din lumea întreagă publicului global”.

Netflix nu va fi încă disponibil în China, dar se caută în continuare soluţii pentru introducerea acestui serviciu. De asemenea, nu va fi disponibil în Crimeea, Coreea de Nord sau Siria, din cauza restricţiilor impuse de Guvernul Statelor Unite companiilor nord americane.

De la lansarea Netflix în 2007, serviciul de streaming s-a tot extins, prima dată a ajuns în Canada, apoi în America Latină, Europa, Australia Noua Zeelandă şi Japonia, până a inclus 60 de ţări.

Netflix este disponibil pe aproape orice dispozitiv cu conexiune la Internet, precum PC, laptopuri, tablete, smartphoneuri, smart TV şi console de jocuri video şi preia automat cea mai bună calitate a transmisiei posibilă pentru lărgimea de bandă disponibilă. Multe programe, inclusiv serialele şi filmele originale Netflix, sunt disponibile la înaltă rezoluţie, cu sunet Dolby Digital Plus 5.1, şi unele inclusiv în Ultra HD 4K.

Netflix este principala reţea de televiziune prin Internet pentru filme şi seriale. Prestează servicii în peste 190 şi la peste 70 milioane de utilizatori, care pot vedea ce doresc, când doresc şi pe aproape orice dispozitiv conectat la Internet, pot relua, pune pauză şi pot urmări conţinutul dorit fără reclame sau compromisuri.