Ministrul Finanţelor susţine că, până în prezent, restanţele la plata salariilor NU au fost cauzate de lipsa banilor, ci de instalarea unui program mai performant în sistemul de plăţi. De acum încolo, însă, plăţile ar putea fi efectuate cu întârziere tocmai din lipsă de resurse financiare. Asta pentru că în vistieria statului ajung tot mai puţini bani.

Octavian Armaşu a făcut această declaraţie după o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care a avut loc astăzi, la Guvern. La discuţii a participat şi ministrul Economiei, Octavian Calmâc. În timp ce ministrul Finanţelor afirmă că nu a fost stabilită data când în Moldova ar putea ajunge misiunea FMI, ministrul Economiei susţine că delegaţia ar putea veni la Chişinău în februarie, pentru a iniţia negocierile privind semnarea unui nou acord de finanţare cu autorităţile din Republica Moldova.

Tot astăzi, ministrul Finanţelor a declarat că proiectul bugetului de stat pentru acest an urmează să fie definitivat până săptămâna viitoare, când va fi dezbătut cu societatea civilă.