Într-un interviu acordat revistei Esquire publicat miercuri, legendarul actor şi regizor, în vârstă de 86 de ani, de patru ori recompensat cu Oscar, a făcut o evaluare dură a americanilor, calificând actuala generaţie ca fiind slabă şi prea sensibilă.

„În secret, toată lumea a obosit de corectitudine politică (...). Suntem o generaţie de cârpe. Toată lumea păşeşte ca pe coji de ouă. Vedem oameni acuzând alţi oameni că sunt rasişti şi tot felul de lucruri. Când eram mic, aceste lucrurile nu erau numite rasism", a spus Eastwood.

Eastwood, o celebritate proeminentă care susţine Partidul Republican, la a cărui convenţie de învestire a candidaturii prezidenţiale a participat în 2012, nu îl susţine oficial pe Donald Trump, dar îl preferă, chiar dacă optimistul candidat republican „a spus o mulţime de lucruri stupide". „Nu am sprijinit nici un candidat.(...) Trump spune ceea ce-i trece prin cap. Şi, uneori, nu este bine. (...) Eu nu sunt întotdeauna de acord cu el", a spus actorul.

Trump, învestit oficial candidat al Partidului Republican la alegerile din toamnă, s-a remarcat în campania electorală prin declaraţiile sale scandaloase împotriva femeilor, imigranţilor mexicani sau a musulmanilor, aminteşte AFP.

Clint Eastwood nu a participat la Convenţia republicană de anul acesta, după faimosul discurs ţinut la precedenta convenţie din 2012, când a vorbit cu un imaginar Barack Obama într-un scaun gol amplasat lângă el pe scenă. Eastwood a recunoscut în interviul pentru Esquire că a regretat acel discurs, a cărui idee i-a venit când era în culise şi a auzit cântecul lui Neil Diamond „I am, I said'', ale cărui versuri spun ''şi nimeni nu a auzit nimic, nici măcar scaunul".

Fost primar al micului oraş californian Carmel-by-the-Sea, Eastwood tocmai a terminat de regizat filmul „Sully'', cu Tom Hanks, care va fi lansat în septembrie în Statele Unite.