Cu ochii pe smartphone-uri, vânătorii amatori, majoritatea sub 30 de ani, au răspuns astfel la apelul unei aplicaţii de petrecere a tipului liber care spera să bată un record, atrăgând la această vânătoare în masă mai mult de 5.000 de persoane care joacă Pokemon Go în acelaşi timp şi în acelaşi loc.

Pokemon Go, o aplicaţie de realitate augmentată, permite capturarea, instruirea şi dezvoltarea acestor mici personaje create în Japonia şi lupta cu creaturi virtuale care se deplasează în lumea reală.

Vânătoarea era programată iniţial în parcul Retiro, care se întinde pe o sută de hectare în centrul Madridului, dar a fost mutată de către organizatori după o interdicţie a primăriei, care s-au temut de deteriorarea spaţiului verde. 

Mulţi dintre jucători ar fi dorit, totuşi, să-şi continue vânătoarea joi seară în acest parc, pentru că vegetaţia sa variată face să apară numeroase tipuri diferite de pokémoni, datorită unui algoritm care ia în considerare tipul de mediu.

Jocul a fost lansat la 7 iulie în Statele Unite şi la 15 iulie în Spania. Sâmbătă, o altă adunare vizând stabilirea unui record mondial a fost anunţată pe Facebook la Montreal (Canada). Aproximativ 2.700 de jucători au confirmat participarea.