Ca de fiecare dată, fiecare episod din ultimul sezon din Game of Thrones a inclus câteva scene care nu puteau fi realizat doar cu actori şi decoruri. Acestea necesitau şi prezenţa unui ecran verde în fundal împreună cu o fermă de servere folosite pentru randarea unor efecte speciale fotorealiste. Nicăieri nu a fost mai evidentă utilitatea unor astfel de echipamente decât în ultimele două episoade din sezonul 6. În contextul în care episodul 9 a primit cel mai mare rating pe IMDb dintre toate episoadele din GoT, lupta dintre două armate cu câteva mii de oameni nu putea fi realizată doar pe câmpul de luptă.

Responsabile de majoritatea efectelor speciale din Game of Thrones sunt două studiouri foarte importante de la Hollywood, Mackevision şi Rising Sun Pictures. Acestea colaborează cu producătorii deja de câţiva ani şi tocmai au publicat online două clipuri care ne ajută să înţelegem mult mai bine cum au fost posibile scenele explosive din finalul sezonului. Nu de alta, dar o explozie de culoare verde cu o asemenea intensitate, s-ar putea să fie imposibilă fără ajutorul unor experţi VFX.

În principiu, mai mult decât orice, aceste clipuri ilustrează colaborarea mai multor departamente şi integrarea mai multor elemente pentru o singură scenă care poate ajunge la TV pentru câteva secunde. De exemplu, deşi secvenţa flotei condusă de Daenerys Targaryen în ultimele momente din ultimul episod a fost realizată de Mackevision, dragonii din respectiva scenă au fost creaţi de Pixomodo.