Fasole

Forma boabelor de fasole seamănă cu cea a rinichilor. Aşa se află mai uşor că acest aliment ajută la funcţionarea optimă a aparatului urinar şi igienizează rinichii. Conţinutul bogat de substanţe nutritive face fasolea un produs alimentar sănătos, consumat şi pentru remedierea altor organe.

Morcov

Morcovii tăiaţi rondele seamănă cu forma ochiul uman. Prin urmare, consumul de morcovi ajută la mărirea fluxului sangvin către ochi precum şi la îmbunătăţirea vederii datorită conţinutului bogat de vitamine şi microelemente, în special a vitaminei K şi a betacarotenului. Grupa de carotenoide din morcovi ajută la protejarea ochilor de posibilele daune aduse de razele solare.

Măsline

Vizual, forma măslinelor seamănă cu aspectul ovarelor. Întâmplător sau nu, măslinele sunt eficiente în prevenirea cancerului de col uterin şi în echilibrarea hormonilor sexuali feminini. Studiile au demonstrat că femeile care consumă frecvent ulei de măsline au un risc cu 30 la sută mai scăzut de a dezvolta cancer ovarian.

Roşii

Construcţia inimii seamănă cu cea a roşiilor, iar culoarea legumei se asociază cu sângele. Licopenul şi acidul folic din aceste legume ajută la menţinerea fluxului de sânge precum şi la scăderea tensiunii arteriale. Seminţele de roşii şi lichidul alunecos care le înconjoară conţin un amestec de substanţe eficient în prevenirea bolilor de inimă.

Ceapă

O ceapă tăiată în două seamănă cu forma unei celule din corpul uman. Aşa se ştie că leguma are proprietatea de a curăţa deşeurile din toate celulele corpului. Ceapa are un efect antimicrobian şi antiinfecţios, datorită principiilor antibiotice precum şi a conţinutului bogat de săruri minerale.